Beteuterde gezichten in Ajax-kleedkamer: Ik vond het eigenlijk wel mooi

Beteuterde gezichten in Ajax-kleedkamer: "Ik vond het eigenlijk wel mooi"

05-02-2018 11:45
47

Moeizaam voetbal en een matige tweede helft, maar tóch met 3-1 winnen - bij veel clubs zou het tot opluchting en tevredenheid leiden. Niet in Amsterdam. Na de noodzakelijke thuiszege op NAC Breda van zondagavond was de sfeer om te snijden in de kleedkamer, vertelde Ajax-back Joël Veltman. 

Paul Audenaerd
AMSTERDAM

"Ik vond het eigenlijk wel mooi. Er heerste meer teleurstelling dan tevredenheid", aldus de aanvoerder in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het is zeker niet zo dat er een polonaise werd gelopen in de kleedkamer... We hebben drie punten, tuurlijk, maar we staan nog steeds zeven punten achter op PSV. Het was heel moeizaam. Dáár kijken we naar, niet naar de drie punten."

"Tijdens de rust zeiden we tegen elkaar: niet op die 2-1 blijven hangen, snel 3-1 maken. Dan is het gebeurd. We kregen ook écht veel ruimte, zeker als we de tweede bal wonnen voor hun verdediging. Maar we speelden het slecht uit. De laatste pass was vaak niet goed."

Afhankelijk
PSV kon in een zetel naar de clash tussen Ajax en NAC kijken. In Eindhoven werd op zaterdag afgerekend met subtopper PEC Zwolle: 4-0. De koploper kon pas imponeren nadat de keeper van PEC van het veld was gestuurd. "Lucky PSV? Nee, dat niet. Het zit mee bij ze. Sommige jongens in onze selectie kijken naar zo'n wedstrijd. Iedereen krijgt natuurlijk mee dat ze wéér drie punten hebben gepakt. Ik ga er in ieder geval niet voor zitten. Je zapt er even langs op FOX Sports, of volgt het via een app."

In december verkleinde Ajax het gat naar de grote titelconcurrent van tien naar vijf punten. Iedereen in Amsterdam dacht hetzelfde: ná de winterstop is PSV te pakken. Dat optimisme lijkt langzaam weg te vloeien. "Je moet nu realistisch zijn. Het énige dat wij kunnen doen, is blijven winnen. In Utrecht lukte dat vorige week niet. In april spelen we nog uit tegen PSV, natuurlijk. Dan kun je op drie of vier punten komen. We zijn afhankelijk."

Lees ook: Analyse: wat opvalt aan het 'nieuwe' Ajax van Erik ten Hag