Slepende rechtszaak over Kongolo: 'Makelaar Jansen stak tonnen in eigen zak'

Slepende rechtszaak over Kongolo: 'Makelaar Jansen stak tonnen in eigen zak'

05-02-2018 17:31
18

Oud-Feyenoorder Terence Kongolo is maandagmiddag betrokken geweest bij een slepende rechtszaak. De linkspoot ruilde zijn zaakwaarnemer Erkan Alkan (Stellar Group) in voor de Wasserman Group van de invloedrijke Rob Jansen.

Nadat Kongolo voor zijn nieuwe zaakwaarnemer had gekozen, verruilde hij Feyenoord afelopen zomer voor AS Monaco. Met de transfer was een bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid: Alkan en consorten claimen dat de overstap van Kongolo naar Wasserman onrechtmatig was. Bovendien zou Jansen tijdens de Monaco-transfer meerdere tonnen in zijn eigen zakken hebben gestoken, meldt het Algemeen Dagblad, dat verslag deed van de rechtszitting in Zeist.

Volgens Alkan kon Kongolo anderhalf tot twee miljoen euro per jaar verdienen bij Monaco, maar heeft Jansen een jaarsalaris van 'slechts' negen ton uit het vuur gesleept. Het verschil zou in de zakken van Jansen verdwenen zijn. Bovendien is Jansen een belofte richting de familie Kongolo niet nagekomen: de verdediger kreeg tien procent van de transfersom mee en Jansen zou ervoor zorgen dat dit naar de familie zou gaan. Moeder Kongolo laat echter weten dat dit niet gebeurd is.

De advocaat van Jansen laat echter weten dat de zaakwaarnemer niet namens Kongolo, maar namens Feyenoord bemiddelde. De regerend landskampioen heeft Jansen hiervoor betaald. Bovendien zou de Oranje-international uit eigen beweging en dus op rechtsgeldige wijze zijn overgestapt naar Wasserman.

Wanneer de rechter uitspraak doet in de zaak, is vooralsnog onduidelijk.