'Een grote teleurstelling, maar dat polletje tegen Ajax was nog veel erger'

'Een grote teleurstelling, maar dat polletje tegen Ajax was nog veel erger'

05-02-2018 18:59
56

Mickey van der Hart beleefde zaterdagavond een ronduit dramatische Eredivisie-rentree. De reservedoelman van PEC Zwolle mocht dankzij een schorsing van Diederik Boer zijn eerste competitieminuten van het seizoen maken, maar kreeg na één helft tegen PSV zelf een rode kaart.

"Ik heb heel erg toegeleefd naar dit duel. Eindelijk mocht ik weer keepen en dan overkomt me dit", treurt Van der Hart in gesprek met De Stentor. De doelman zat helemaal stuk na zijn rode kaart. "Ik heb de tweede helft ook niet meer gezien. Ik zat in de kleedkamer om tot bedaren te komen. Nu ben ik rustig, maar dit is een heel grote teleurstelling. Nee, niet de grootste in mijn carrière. Dat polletje als keeper van Go Ahead Eagles tegen Ajax was nog wat erger."

Van der Hart heeft dus ook weinig meegekregen van het competitiedebuut van Mike Hauptmeijer, de derde doelman van PEC. "Pas toen ik kort voor de aftrap ging zitten, realiseerde ik me dat ik moest invallen als er wat met Mickey zou gebeuren. En toen kwam die rode kaart... Ja, ik schrok wel even. De spanning gierde door mijn lichaam." Hauptmeijer kreeg nog vier doelpunten om zijn oren, maar genoot in Eindhoven. "Ik houd een goed gevoel over aan deze avond, ondanks de nederlaag en het eerste doelpunt dat ik mezelf aanreken."