'Een van belangrijkste spelers is vertrouwen kwijtgeraakt in Van Bronckhorst'

'Een van belangrijkste spelers is vertrouwen kwijtgeraakt in Van Bronckhorst'

05-02-2018 19:41
68

Iwan van Duren wist niet wat hij zag toen Giovanni van Bronckhorst Nicolai Jörgensen tien minuten voor tijd naar de kant haalde tegen VVV-Venlo. De Feyenoord-watcher van Voetbal International denkt dat Van Bronckhorst zichzelf daarmee in de nesten heeft gewerkt.

"Van Bronckhorst heeft in één seconde gigantisch veel krediet verspeeld", zegt Van Duren. "Het staat 0-0 en dan haal je tien minuten voor tijd de man eruit die heel veel wedstrijden eruit heeft getrokken voor Feyenoord. Onbeschrijfelijk. Dat één man het anders ziet, oké, maar Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel (assistenten, red.) zaten er ook."

"Trekken die hem niet aan de mouw? Phillip Cocu overlegt vaak met Ruud Brood, dat zie ik bij Feyenoord nauwelijks. Ik kan me niet voorstellen dat drie volwassen mannen het hierover eens zijn. Dan klopt er iets niet in de chemie. Deze wissel was onbegrijpelijk. Je zag social media ontploffen: wat gebeurt hier?!"

Van Duren denkt dat Jörgensen in de kleedkamer flink tekeer is gegaan na het laatste fluitsignaal. "Jörgensen is dé heethoofd van de selectie. Hij komt rustig over, maar iedereen bij Feyenoord weet dat als er een iemand kan ontploffen, hij het is. Hij gaat dus niet naar Engeland, staat voor een WK en ziet tot zijn grote verbazing dat hij eruit moet. Dat hij dít gebaar (gebaar bij de wissel, red.) maakt, laat zien dat een van de belangrijkste spelers van Van Bronckhorst het vertrouwen in hem is kwijtgeraakt."

Lees ook: Jörgensen met Van Bronckhorst in gesprek: "Het zal zeker niet meer gebeuren"