Younes helpt Jong Ajax aan koppositie, ook Jong PSV wint

Younes helpt Jong Ajax aan koppositie, ook Jong PSV wint

05-02-2018 21:56
41

Mede dankzij Amin Younes is Jong Ajax na maandagavond koploper van de Jupiler League. De 24-jarige aanvaller viel in positieve zin op en maakte de 1-0. Jong PSV won van MVV en Jong AZ van FC Oss.

Jong Ajax - Helmond Sport 2-0
Younes kreeg speelminuten omdat hij zondag niet in actie kwam met het eerste elftal, dat aantrad tegen NAC Breda. Onder toeziend oog van Erik ten Hag en Richard Witschge liet de Duitser zich met enkele flitsende bewegingen zien. Na 22 minuten nam hij op fraaie wijze de 1-0 voor zijn rekening. Younes had meerdere keren kunnen scoren, maar was ongelukkig in de afwerking. In de tweede helft klaarde de ploeg van Michael Reiziger de klus via Victor Jensen, de Deense zomeraanwinst die zijn eerste doelpunt voor de Amsterdammers binnen heeft. Jong Ajax is dankzij de winst koploper.

Jong PSV - MVV 1-0
Ook Jong PSV heeft maandagavond aan zijn verplichting voldaan. Op De Herdgang werd MVV verslagen, maar overtuigend ging dat niet. In de ploeg van Dennis Haar speelden onder anderen Cody Gakpo, Sam Lammers, Donyell Malen en Andreas Lundqvist. Twee minuten voor de rust maakte Laros Duarte het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de overwinning klimt Jong PSV naar veertig punten en staat het gelijk met nummer vier Telstar.

Jong AZ  - FC Oss 3-1
Jong AZ heeft thuis tegen FC Oss een keurige 3-1 overwinning geboekt. De promovendus bungelt in de onderste regionen van de Jupiler League en konden de drie punten goed gebruiken. Na een half uur spelen zorgde Jordi Druijf voor de openingstreffer. In de tweede helft werd de score uitgebreid door Mees Kaandorp en Kai Koreniuk. Oss deed via een strafschop van Fatih Kamaci wel iets terug, maar daar bleef het bij. Jong AZ staat nu met twintig op plek achttien in de Jupiler League.