Claim van Derksen bij Voetbal Inside: 'Hij is helemaal niet in beeld bij de KNVB'

Claim van Derksen bij Voetbal Inside: 'Hij is helemaal niet in beeld bij de KNVB'

05-02-2018 22:11
33

Een opvallende claim van Johan Derksen bij Voetbal Inside: Aloys Wijnker is helemaal niet in beeld bij de KNVB. Derksen zegt bij Voetbal Inside dat de KNVB geen idee heeft wie Wijnker is. 

"Ik sprak iemand van de KNVB", zegt Derksen bij Voetbal Inside. "Hij zei dat Wijnker geen kandidaat is en dat ze er nog nooit mee gesproken hebben. Hoe die man plotseling opgedoken is.. misschien heeft hij zichzelf naar voren geschoven. Wij kennen hem niet eens." Wie de bron van Derksen is, wil hij niet zeggen. "Dat kan ik niet zeggen. Dat is een van mijn grote lekken bij de KNVB."

Volgens de berichten wordt Ronald Koeman dinsdag als bondscoach gepresenteerd, samen met de nieuwe directeur topsport Nico-Jan Hoogma. Wijnker is momenteel directeur van de jeugdacademie van de Amerikaanse voetbalbond en werd naar voren geschoven als een van de 'redders van het Nederlandse voetbal'. Derksen claimt echter dat hij niet in beeld is bij de KNVB. 

"Deze man is helemaal geen kandidaat. Hij is in de media naar voren geschoven. Dat is een eigen leven gaan leiden, maar ze kennen hem helemaal niet. Ik vond het al zo raar. Iemand die in het voetbal niet verder is geweest dan Telstar en AZ."