Waterreus fakete blessure: 'Als jullie mijn naam niet fatsoenlijk kunnen spellen'

Waterreus fakete blessure: 'Als jullie mijn naam niet fatsoenlijk kunnen spellen'

06-02-2018 08:43
38

Het vertrek van Ronald Waterreus bij Glasgow Rangers verliep in 2006 allerminst geruisloos. De doelman wilde weg, nadat hij een fout had ontdekt in het nieuwe contractvoorstel van de gevallen Schotse topclub.

"Ik had een aanbieding van Rangers gekregen per fax. Daarin was mijn naam verkeerd gespeld. Dus ik op hoge poten een fax teruggestuurd: als jullie mijn naam nog niet eens fatsoenlijk kunnen spellen...", zegt Waterreus tegen Voetbal Inside. "Toen stuurden zij plichtsgetrouw een fax terug. Mijn naam stond deze keer wel goed gespeld, maar de naam van Kees Ploegsma, mijn zaakwaarnemer, nog steeds fout. Toen zei ik: ik praat nooit meer met ze."

"Ik wist dus dat ik wegging", vervolgt de voormalig PSV'er. "Alleen ik had, zoals je mij kent, een interview gegeven dat ietsje pittig was. Dat werd vertaald. Toen speelden wij thuis tegen Motherwell en ik werd op Ibrox door mijn eigen publiek gewoon écht uitgefloten. Dat is toch niet zo fijn als het er 48.000 zijn." Een paar weken later, in het thuisduel met Hearts, wilde hij een statement maken.

"Ik keepte vrij goed en toen dacht ik: ik denk dat ik eens een keer een statement ga maken", aldus Waterreus. "Dus twee minuten voor tijd 'scheurde' ik een hamstring. Totaal niet natuurlijk, maar ik zei 'ik moet eruit'. Ik liep dus van het veld af en kreeg een staande ovatie. Ik kom aan de zijlijn en McLeish (manager, red.) vraagt: wat heb jij?! Ik zei: niets, wilde eens kijken wie er nu nog floot."