Twee grote sponsoren van VI reageren fel: Vinden het ronduit smakeloos

Twee grote sponsoren van VI reageren fel: "Vinden het ronduit smakeloos"

06-02-2018 09:46
106

Gillette en TOTO, twee grote sponsoren van Voetbal Inside, hebben hun ongenoegen geuit over uitspraken die afgelopen week zijn gedaan in de populaire talkshow. Zij zijn niet blij met het optreden van coryfeeën René van der Gijp en Johan Derksen. 

De twee analisten zorgden vrijdag voor ophef met grappen over een Vlaamse transgender. Van der Gijp zette een pruik op en Derksen deed ook een duit in het zakje met stevige uitspraken. In het weekend viel half Nederland over VI heen. Sponsoren Gillette en TOTO zijn not amused. 

"We vonden het optreden van Van der Gijp ronduit smakeloos en we nemen met klem afstand van alle kwetsende grappen", aldus een woordvoerder van TOTO in gesprek met NU.nl. "We snappen ook niet wat dit met voetbal te maken heeft. Wij zijn sponsor van het programma, omdat het over sport gaat. Dit is ook de mededeling die wij aan RTL hebben overgebracht."

Gillette stelt 'geen enkele boodschap in het programma te ondersteunen die mensen kwetst vanwege hun huidskleur, hun geslacht of hun seksuele oriëntatie. We wachten daarom het gesprek af dat RTL met de makers heeft.'

Van der Gijp reageerde maandag in heldere bewoordingen. Over drie maanden houdt de oud-international het mogelijk voor gezien bij VI.