PSV moet het alweer zonder aanvoerder stellen: 'Nemen geen enkel risico'

PSV moet het alweer zonder aanvoerder stellen: 'Nemen geen enkel risico'

06-02-2018 13:48
93

PSV heeft voorafgaand aan de midweekse wedstrijd tegen Excelsior slecht nieuws gekregen van de medische staf. Aanvoerder Marco van Ginkel zal woensdagavond niet in actie kunnen komen tegen de Kralingers, laat trainer Phillip Cocu weten tijdens zijn perspraatje op dinsdagmiddag.

De van Chelsea-gehuurde middenvelder kampt met knieklachten en de Eindhovenaren willen volgens Cocu geen enkel risico nemen met de aanvoerder, die zaterdagavond tegen Sparta mogelijk weer inzetbaar is. Van Ginkel liep zijn blessure op tijdens de winterstop, toen PSV oefende tegen het Braziliaanse Corinthians. De aanvoerder liet eerder deze week al aan De Telegraaf weten dat de blessure ernstiger is dan hij aanvankelijk dacht.

Van Ginkel moest de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo al aan zich voorbij laten gaan. Tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord deed hij slechts 25 minuten mee, terwijl hij onlangs tegen PEC Zwolle voor het eerst dit seizoen gewisseld moet worden. Wie hem tegen Excelsior gaat vervangen, is nog niet bekend. Vermoedelijk kiest Cocu voor de Braziliaan Mauro Júnior.

PSV en Excelsior trappen woensdagavond om 18.30 uur af in het Philips Stadion.