Ten Hag geeft blessureupdate over vier Ajax-spelers: 'Dit seizoen niet meer terug'

Ten Hag geeft blessureupdate over vier Ajax-spelers: 'Dit seizoen niet meer terug'

06-02-2018 21:06
51

Erik ten Hag heeft een blessureupdate gegeven over Nick Viergever, Daley Sinkgraven, Vaclav Cerny en Benjamin van Leer. Het eerstgenoemde duo is teruggekeerd op het trainingsveld, bij Cerny en Van Leer duurt dat nog even.

"Hij is terug op het veld", zegt Ten Hag over Viergever tegen Ajax TV. "Dat duidt erop dat hij dicht tegen de groep aan zit. Dat is een goede zaak, want hoe meer goede spelers in de selectie, hoe meer keuzemogelijkheden. Woensdag tegen Roda JC is Matthijs de Ligt geschorst. We hebben veel goede spelers nodig om succesvol te zijn."

Sinkgraven kwakkelt al lange tijd met een knieblessure, waar hij vorig jaar april in het Europa League-duel met Schalke 04 voor het eerst mee te maken kreeg. Afgelopen november kreeg hij een terugslag. "Hij is al op het veld, dus hij gaat ook weer richting de groep", zegt Ten Hag. "Dat geldt voor alle spelers, we moeten de natuur z'n werk laten doen. We kunnen dat wat laten stimuleren door de medische staf, die goed en hard werkt om de spelers klaar te stomen om weer volwaardig lid van de selectie te worden."

Kasper Dolberg heeft maandag een foto laten maken van zijn voet en Cerny verhuist na dit weekend naar België. "Die is tot deze week in Amsterdam, daarna gaat hij zijn revalidatietraject vervolgen in België. Het is goed om even weg van de club te zijn. Het gaat nog een aantal maanden duren. Die gaan we dit seizoen niet meer terug zien, maar hopelijk kan hij begin volgend seizoen weer aansluiten", aldus Ten Hag, die afsluit over Van Leer. "Die verschijnt pas aan het einde van het seizoen weer op het veld."