Tekst en uitleg Vitesse na schorsing én boetes: 'Wellicht moeten communiceren'

Tekst en uitleg Vitesse na schorsing én boetes: 'Wellicht moeten communiceren'

07-02-2018 10:18
22

Direct ná de incidenten tijdens het thuisduel met sc Heerenveen hebben Tim Matavz en Matt Miazga een geldboete gekregen van Vitesse. Technisch directeur Marc van Hintum zegt dat in een verklaring op de website van de Arnhemse club.

Woensdagochtend werd bekend dat Matavz voor vier duels geschorst is door de KNVB. De spits deelde tegen Heerenveen een elleboogstoot uit aan Denzel Dumfries. Miazga kneep in de edele delen van de verdediger. Vorig week ontstond er ophef toen Vitesse in beroep ging tegen de schorsing van vier duels die de aanklager betaald voetbal wilde uitdelen aan Matavz. 

"Allereerst betreuren wij de commotie die er is ontstaan. Wij hebben zowel Tim als Matt direct na de gebeurtenissen een boete opgelegd omdat wij het gedrag dat zij vertoonden niet binnen de Fair Play-gedachte van de club vinden passen. Echter vonden én vinden wij de straf die Tim opgelegd heeft gekregen niet in verhouding", aldus Van Hintum op de website van de club

"Dat wil niet zeggen dat wij het voorval goedkeuren, integendeel, zo bewijst de opgelegde boete. De straf strookt echter allerminst met schorsingen die opgelegd zijn na soortgelijke incidenten", voegt hij daar direct aan toe. 

"Dat was de belangrijkste reden om tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan; een rechtlijnige strafmaat. Wellicht hadden we de commotie grotendeels kunnen voorkomen door direct na het opleggen van de boetes dit ook te communiceren, ware het niet dat wij het verstandig hebben geacht daarmee te wachten totdat er definitief uitsluitsel werd gegeven richting Tim."