Vormer maakt favorietenrol waar en bekroont topjaar met Gouden Schoen

Vormer maakt favorietenrol waar en bekroont topjaar met Gouden Schoen

07-02-2018 23:03
9

Ruud Vormer heeft woensdagavond in België de Gouden Schoen gewonnen. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge is daarmee de beste speler van het kalenderjaar 2017. Hij kreeg meer stemmen dan het Anderlecht-duo Youri Tielemans (inmiddels AS Monaco) en Leander Dendoncker.

Vormer was vorig jaar ook al genomineerd, nadat hij in het seizoen 2015/'16 de landstitel had gewonnen met Club. Toen moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek achter ploeggenoot José Izquierdo en Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk. De voormalig Feyenoorder draagt sinds dit seizoen de aanvoerdersband in het Jan Breydel Stadion, waar hij met negen doelpunten en liefst vijftien assists van onschatbare waarde is. 

Wedden

Meer odds

Vormer is de derde Nederlander die de prijs wint, al trok de in Amsterdam geboren Marokkaans international Mbark Boussoufa in 2006 en 2010 aan het langste eind. Jan Boskamp was in 1975 als speler van kampioen RWDM de eerste buitenlandse winnaar van de prijs. Een jaar later volgde Rob Rensenbrink hem op.