Verrassende 'nieuwe' spits bij PEC Zwolle: Volgens mij heb ik er wel gevoel voor

Verrassende 'nieuwe' spits bij PEC Zwolle: "Volgens mij heb ik er wel gevoel voor"

08-02-2018 18:57
26

Slechts vier keer pas stond-ie dit seizoen in de basis. Niet zo gek dus dat Wouter Marinus (22) tijdens de winterstop eventjes overwoog om te vertrekken bij PEC Zwolle. Hij bleef echter en maakt inmiddels weer minuten. Dinsdagavond was Marinus met een goal belangrijk tijdens het thuisduel met sc Heerenveen (3-2 winst). 

In januari toonde Jupiler League-ploeg FC Emmen belangstelling voor de rechtspoot. "Links en rechts heb ik het er wel over gehad, maar ik koos er al snel voor om te blijven. Ik voel me hier goed, dat heb ik ook geroepen toen het even wat minder ging", zegt hij in gesprek met dagblad de Stentor

"De transferontwikkelingen rondom Mustafa Saymak in de winterstop heb ik wel in de gaten gehouden. Ik zou liegen als dat niet zo was. Maar Mustafa is een goede gast en ik heb er geen moeite mee dat hij is gebleven. Al moest er wel een moment komen dat ik weer ging spelen."

Tegen Heerenveen stelde trainer John van 't Schip Marinus op als spits. "Helemaal nieuw is de spitspositie niet voor me. In de B'tjes en A'tjes van SC Heerenveen speelde ik er geregeld. Ik ben vaak topscorer geworden in de jeugd, dus volgens mij heb ik er wel gevoel voor. Voor de spitsen die nu op de bank zitten, is het natuurlijk minder leuk. Maar de trainer stelt de elf spelers op waarmee hij denkt te winnen. Ik ben blij dat ik daar nu bij hoor, want dat is lang niet zo geweest."