'Afellay kreeg meteen pijn. Ik sprak met PSV, die waren niet blij'

'Afellay kreeg meteen pijn. Ik sprak met PSV, die waren niet blij'

08-02-2018 19:47
40

Eén van de manieren om het Nederlandse voetbal weer op een hoger niveau te krijgen, is jonge spelers harder laten trainen. Foppe de Haan zegt dat in een interview met Voetbal International. 

"Wat je naar mijn idee echt moet veranderen, is dat je de spelers van 17 tot 21 jaar zwaarder gaat belasten. Je weet precies wanneer die jongens zijn uitgegroeid en dan kunnen ze maximaal en optimaal trainen. Misschien moet je ze wel – heel simpel gesteld – heel moe maken. Morgen moet je voetballen, ik weet wel dat je moe bent, maar je speelt toch weer", aldus de Fries. 

Hárder trainen is ook een manier om beter te worden, stelt De Haan. "Ik had bij Jong Oranje jongens als Ismail Aissati en Ibrahim Afellay. Als je dan een oefening deed voor de core-stability, kreeg Afellay meteen pijn aan zijn lies of wat dan ook. Ging-ie terug naar de club. Ik heb toen met PSV gesproken, die waren niet blij."

"Maar het effect was wel dat Luc van Agt een extra programma voor ze ging maken en die jongens alleen maar beter werden."