ADO verslaat Vitesse, pakt eerste zege van 2018 en klimt naar plek acht

ADO verslaat Vitesse, pakt eerste zege van 2018 en klimt naar plek acht

08-02-2018 20:23
69

ADO Den Haag heeft de eerste zege van 2018 binnen. In het Cars Jeans Stadion werd Vitesse donderdagavond met 1-0 verslagen. Een knappe goal van Sheraldo Becker na rust leverde drie punten op. 

De eerste helft tussen ADO (tiende plaats) en Vitesse (zevende) was werkelijk verschrikkelijk. Er gebeurde letterlijk niets voor de doelen van Robbert Zwinkels en Remko Pasveer. Eenzaam hoogtepuntje was een lekkere panna van ADO-uitblinker Nasser El Khayati aan het adres van Thomas Bruns. 

Na de pauze werd het iets leuker. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Vleugelaanvaller Becker ontsnapte na een tegenaanval, gooide er een indrukwekkende sprint uit en faalde oog in oog met Pasveer niet. Voor de rechtsbuiten was het pas zijn tweede competitiedoelpunt van dit seizoen.  

Na die openingstreffer had Luc Castaignos - de vervanger van de geschorste Tim Matavz - dé kans om Vitesse weer op gelijke hoogte te brengen. De spits miste echter een gigantische kans. Ook Bryan Linssen had het vizier niet op scherp staan. 

Door de kleine van ADO - de eerste van 2018 - klimt de ploeg van trainer Fons Groenendijk naar de achtste plek, over VVV-Venlo en sc Heerenveen heen. De achterstand op Vitesse bedraagt drie punten.