Barça wint en plaatst zich voor bekerfinale: hoofdrollen Cillessen en Coutinho

08-02-2018 23:31
34

FC Barcelona heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. Na een 1-0 overwinning op Valencia tijdens het heenduel boekte Barça ditmaal een 2-0 zege in Mestalla. Het is de vijfde keer op rij dat de huidig koploper van de Primera Division de eindstrijd bereikt. De laatste drie jaar werd het toernooi gewonnen.

Valencia is al weken volledig uit vorm in Spanje en dat was ook tegen Barça, met Jasper Cillessen op goal, te merken. De thuisploeg slaagde er amper in om kansen te creëren. De gasten werden tijdens de eerste helft gevaarlijk via Lionel Messi en Luis Suarez.

Trainer Ernesto Valverde besloot kort na de pauze om winteraankoop Philippe Coutinho in het veld te brengen. De Braziliaanse spelmaker kon snel het verschil maken. Op aangeven van Luis Suarez tikte Coutinho bij de tweede paal binnen.

Verderop in de tweede helft trachtte Valencia er nog een soort offensief uit te gooien. José Gaya dácht in de 74e minuut de 1-1 te maken, maar met een zeer fraaie reflex voorkwam Cillessen een doelpunt van de back. Het was definitief beslist toen Ivan Rakitic vlak voor tijd de 0-2 maakte. In de finale van de Copa del Rey treft Barça Sevilla.