Tagliafico verrast door discipline bij Ajax: 'We leren hier normen en waarden'

Tagliafico verrast door discipline bij Ajax: 'We leren hier normen en waarden'

09-02-2018 08:41
31

Nicolás Tagliafico heeft zijn eerste maand in dienst van Ajax achter de rug. De 25-jarige linksback laat aan de Argentijnse tak van FOX Sports weten dat hij vooral verbaasd is door de discipline die er van de spelers in Amsterdam gevraagd wordt.

"Bij Ajax leren we wat normen en waarden zijn", vertelt Tagliafico aan zijn landgenoten. "We worden geacht zelf voor onze schoenen te zorgen: zelf schoonmaken en weer terugzetten." De linksback, die nog steeds in een hotel verblijft, laat bovendien weten dat hij het leven in Amsterdam opvallend rustig vindt, net zoals het speelschema van Ajax. "Het is fijn dat ik goed kan herstellen na een wedstrijd, maar ik speel toch liever doordeweeks én in het weekend. Dan bouw je ritme op."

Wedden

Meer odds

Tagliafico kijkt alvast vooruit naar het WK van komende zomer: de enkelvoudig Argentijns international hoopt in Rusland van de partij te zijn. "Ik droom nog steeds van het WK, maar dat is afhankelijk van wat de bondscoach (Jorge Sampaoli, red.) beslist. Ik moet gewoon op dezelfde weg doorgaan en mezelf blijven verbeteren."