Cocu komt met slecht PSV-nieuws: Het gaat wel beter, maar niet snel genoeg

Cocu komt met slecht PSV-nieuws: "Het gaat wel beter, maar niet snel genoeg"

09-02-2018 13:58
45

PSV moet het langer stellen zonder aanvoerder Marco van Ginkel. Dat maakte trainer Philip Cocu bekend op de persconferentie, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta van zaterdag.

"Van Ginkel zal er morgen (zaterdag, red.) niet bij zijn. Het gaat wel beter met hem, maar niet snel genoeg", aldus Cocu. Van Ginkel liep de blessure op tijdens het trainingskamp van de Eredivisie-koploper in de Verenigde Staten. Hij moest de midweekse competitiewedstrijd tegen Excelsior laten schieten en werd vorige week tegen PEC Zwolle vroegtijdig gewisseld.

Cocu is op zijn hoede voor Sparta. "We zullen morgen veel strijd moeten leveren, gezien de situatie waarin Sparta zit. Ze zullen vechten voor iedere centimeter. Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden. We streven na om mooi te voetballen. De ene wedstrijd lukt dat beter dan de andere. Maar in welk scenario dan ook: de drie punten zijn heilig." Gekscherend voegde Cocu daaraan toe: "Als er morgen niet gewonnen wordt, zit carnaval er niet in voor de spelers."