Go Ahead Eagles moet wedstrijd afblazen: 'De ketel is tijdelijk niet beschikbaar'

Go Ahead Eagles moet wedstrijd afblazen: 'De ketel is tijdelijk niet beschikbaar'

09-02-2018 18:23
42

De Jupiler League-wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen van vrijdagavond kan geen doorgang vinden. Het veld van de Adelaarshorst werd door scheidsrechter Jochem Kamphuis afgekeurd doordat het op meerdere plekken bevroren was.

De Deventenaren hebben zich via Twitter uitgebreid verontschuldigd voor het afblazen van de wedstrijd. Normaal gesproken maakt de nummer zestien van de Jupiler League gebruik van een 'externe ketel' die voor de veldverwarming dient te zorgen. 'Deze ketel is niet tijdelijk beschikbaar - zeker niet in deze periode - dus het is helaas geen kwestie van 'even aanzetten'', laat de club weten.

In de Eredivisie geldt verwarming als een verplichting, maar in de Jupiler League is die regel niet van kracht. Bovendien kan Go Ahead het zich financieel niet permitteren om het hele seizoen over de externe ketel te beschikken. 'Nog afgezien van de brandstof die hij verbruikt.'

De KNVB heeft al een nieuwe datum vastgesteld voor de wedstrijd. Go Ahead en FC Emmen trappen maandagavond om 20.00 uur af aan de Vetkampstraat.