'Van de tien mooiste goals dit seizoen hebben wij er misschien wel vijf gemaakt'

'Van de tien mooiste goals dit seizoen hebben wij er misschien wel vijf gemaakt'

09-02-2018 19:15
25

Alfons Groenendijk is een gelukkig man. De trainer van ADO Den Haag vindt zijn ploeg terug op een keurige achtste plek in de Eredivisie en stelt vast dat de Hagenaren ook prima veldspel laten zien.

ADO staat traditioneel bekend als een vechtploeg, maar is volgens Groenendijk veel meer dan een verzameling harde werkers. "Natuurlijk is strijd een belangrijke kwaliteit van deze ploeg, dat hebben we misschien meer in huis dan de ploegen die om ons heen staan. Maar er zit ook echt voetbal in", vertelt hij aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Bovendien maakt ADO dit seizoen bijna alleen maar mooie doelpunten. "Als je de tien mooiste Eredivisie-goals van het seizoen op een rij zet, zitten er misschien wel vijf van ons tussen. Die van Meijers, één of twee van El Khayati of Johnsen uit bij FC Twente", aldus Groenendijk, die geen degradatiezorgen meer heeft. "Ik denk dat we naar beneden niet meer in de problemen komen. Dat moet wel heel raar lopen, dus het wordt misschien wel eens tijd nieuwe doelen te stellen."