'FC Barcelona wil gaan verjongen en richt pijlen op twee Nederlanders'

'FC Barcelona wil gaan verjongen en richt pijlen op twee Nederlanders'

09-02-2018 21:03
58

FC Barcelona heeft voor volgend seizoen zes centrale verdedigers in het vizier, waaronder twee Nederlanders. De Spaanse krant Mundo Deportivo meldt dat het om Stefan de Vrij (SS Lazio) en Matthijs de Ligt (Ajax) gaat.

Panagiotis Retsos en Jonathan Tah zijn naar verluidt ook in beeld. Het duo speelt momenteel samen bij Bayer Leverkusen. Mundo Deportivo laat verder nog de namen van Milan Skriniar van Internazionale en Dayot Upamecano van RB Leipzig vallen. De Spaanse club lijkt voor komend seizoen flink te willen gaan verjongen. Opvallend is dat geen van de genoemde spelers ouder is dan 22 jaar, op De Vrij (26) na.

Het is niet de eerste keer dat De Ligt en De Vrij door Spaanse media in verband worden gebracht met Barcelona. De interesse van de Catalanen in De Ligt zou zeer serieus zijn en De Vrij zou vooral als backup moeten dienen. Het is echter de vraag of Barcelona werk kan maken van De Vrij, die op het punt staat om zijn contract bij Lazio te verlengen. Zijn huidige contract loopt komende zomer af.

Barcelona lijkt niet de enige geïnteresseerde partij die interesse heeft in De Ligt, want het Algemeen Dagblad meldde na De Klassieker dat scouts van Bayern München op de tribune zaten voor de achttienjarige centrumverdediger van Ajax.