Jong Ajax geeft koppositie weg in spectaculair duel, weer succes voor Graafschap

Jong Ajax geeft koppositie weg in spectaculair duel, weer succes voor Graafschap

09-02-2018 21:58
30

Jong Ajax heeft een krankzinnige wedstrijd tegen Telstar met 3-3 gelijkgespeeld. Daardoor hebben de Amsterdammers de koppositie in de Jupiler League uit handen gegeven.

Telstar - Jong Ajax 3-3
Jong Ajax kwam in de eerste helft knullig op achterstand door een blunder van doelman Norbert Alblas. De problemen werden groter voor Jong Ajax omdat Telstar na rust ook 2-0 maakte. Na die treffer begon het spektakel. Mateo Cassierra zorgde al snel voor de aansluitingstreffer en een paar minuten later maakte Zian Flemming gelijk. Jong Ajax realiseerde bijna een megastunt doordat Luis Orejuela met zijn eerste Ajax-treffer voor 2-3 zorgde. Een stunt bleek echter teveel van het goede: Telstar maakte vlak voor tijd uit een corner gelijk. Daardoor staan NEC en Jong Ajax nu samen aan kop in de Jupiler League.

De Graafschap - Volendam 2-1
De Graafschap heeft zichzelf een stevigere positie verschaft in de subtop van de Jupiler League. Daar was een 2-1 overwinning op FC Volendam voor nodig. Mark Diemers kroonde zich tot goudhaantje voor de Doetinchemmers door vlak voor rust en twintig minuten na rust te scoren. Bij Volendam hoopten ze door de late 2-1 nog op een stunt, maar vlak na de tegentreffer floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De Graafschap komt in punten gelijk met nummer zes FC Emmen.

Cambuur - MVV 0-2
René Hake heeft zijn tweede wedstrijd in dienst van SC Cambuur verloren. Nummer vijftien MVV ging er met de drie punten vandoor door een 0-2 overwinning. Hake begon goed met een overwinning op Go Ahead Eagles, maar vrijdag ging het mis. Het bleef lang 0-0 in Leeuwarden, waardoor veel mensen rekenden op een doelpuntloos gelijkspel. In de 81e minuut kwam MVV via Tuur Houben alsnog op voorsprong. Een minuut voor tijd besliste Samy Mmaee met de 0-2 de wedstrijd. MVV klimt naar 29 punten en staat gelijk met FC Volendam.

Overige uitslagen:
Den Bosch - Eindhoven 4-0
Oss - Almere City - 5-1

Jong Utrecht - RKC 5-2
Dordrecht - Helmond Sport 3-2