Weinig 'jong' aan Jong Ajax: 'Ik zie reserves van eerste en verdwaalde talenten'

Weinig 'jong' aan Jong Ajax: 'Ik zie reserves van eerste en verdwaalde talenten'

10-02-2018 13:15
87

Algemeen directeur van Telstar Pieter de Waard pleit voor een eerlijkere Jupiler League met meer solidariteit. De beleidsman van de verrassend presterende club stoort zich onder meer aan de matige doorstroming.

"Doorstroming is een van de belangrijkste zaken in het voetbal", stelt De Waard in gesprek met Het Parool. "Sport gaat om winnen en verliezen, om promoveren en degraderen. Dat er elk jaar maar één club rechtstreeks degradeert uit de Eredivisie is toch een giller? Hup, elk jaar de drie onderste ploegen eruit en drie nieuwe erin. Voor de eerste divisie net zo. Daar moet je ook uit kunnen donderen. Mits de bedrijfstak zelf maar voor financiële begeleiding zorgt."

Tegen de beloftenteams heeft De Waard - mits de regels goed zijn - niets. "Maar ik zie weinig jong aan Jong Ajax. Ik zie vooral reserves van het eerste elftal en enkele verdwaalde talenten die gratis gebruik maken van onze fabriek, de eerste divisie, om meer weerstand op te bouwen. Daardoor kunnen hun clubs sneller over die spelers beschikken in hun A-selectie, of voor de verkoop. Het verschil tussen rijk en arm, tussen de topclubs in Nederland en de rest, wordt alleen maar groter. Dat stuit mij tegen de borst."