'Chagrijn' bij Feyenoord: 'Niets van gemerkt, lig soms helemaal in een deuk hier'

'Chagrijn' bij Feyenoord: 'Niets van gemerkt, lig soms helemaal in een deuk hier'

10-02-2018 13:31
38

Robin van Persie bestrijdt de verhalen dat Feyenoord niet hard genoeg zou trainen. De spits vindt het heerlijk om in Rotterdam op het trainingsveld te staan.

"Daar wordt juist goed gewerkt in mijn ogen. De vonken vliegen er vanaf en de oefenvormen zijn heerlijk. Ik heb in de afgelopen acht jaar acht keer een andere trainer gehad. In Turkije kreeg ik gelukkig met Dick Advocaat te maken. Dat vond ik geweldig. Heerlijk passen en trappen, positiespelletjes, lekkere Nederlandse trainingen. Ik vond dat erg prettig", zegt Van Persie in gesprek met De Telegraaf. "Bij Feyenoord voelt het weer vertrouwd zoals met Dick. Scherpe trainingen. Ik word wel eens helemaal blij van een fantastische pass in een training die voelt als een wedstrijd. Deze week nog trainden we op maandag negentig minuten volle bak."

Van Persie weet ook niets van 'chagrijn' in de Feyenoord-selectie. "Heb ik niet gemerkt. Er is humor in de groep, ik lig soms helemaal in een deuk hier. En dat heb ik zelfs een beetje gemist in het buitenland. Engelse humor is leuk, maar om al die slappe dingen hier kan ik ook lachen. Humor is belangrijk in een groep. Het zit gewoon goed in de selectie. Als je maar weet wanneer je moet presteren", aldus de spits.