De Bruyne en Agüero blinken uit bij City en maken gehakt van Leicester

10-02-2018 20:36
17

Everton klimt richting de subtop van de Premier League door een overwinning op Crystal Palace, dat door de nederlaag op de veertiende plaats blijft staan. Davy Pröpper en Jürgen Locadia hebben gelijkgespeeld met Brighton & Hove Albion.

Manchester City - Leicester City 5-1
City heeft thuis gehakt gemaakt van Leicester City. Grote uitblinker aan de kant van The Citizens waren Kevin de Bruyne en Sergio Agüero. De Bruyne leverde drie assists af en Agüero scoorde maar liefst vier keer. Na drie minuten spelen opende City de score door Raheem Sterling, die bij de tweede paal een goede voorzet van De Bruyne binnen kon tikken. Jamie Vardy maakte namens City nog wel gelijk, maar de schade werd al snel gerepareerd. Na rust scoorde Agüero in minuut 48, 53, 77 en in de blessuretijd. De voorsprong van City op Manchester United is zestien punten.

Everton - Crystal Palace 3-1
Everton heeft op Goodison Park een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op Crystal Palace: 3-1. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, maar dat veranderde na rust. Gylfi Sigurdsson opende de score, waarna Oumar Niasse er vijf minuten later 2-0 van maakte. De aankoop van Ronald Koeman besliste het duel met de 3-0. Luka Milivojevic maakte namens Palace de aansluitingstreffer, die enkel voor de statistieken was. Bij Palace begonnen Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt in de basis. Davy Klaassen zat bij Everton wederom op de tribune.

Stoke City - Brighton 1-1
Pröpper en Locadia hebben met Brighton op bezoek bij Stoke City een puntje gepakt. Pröpper begon in de basis en de inmiddels fitte Locadia zat het hele duel op de bank. Brighton kwam na een half uur spelen op 0-1 door Jose Izquierdo, waar een fraaie combinatie aan vooraf ging. Twintig minuten voor tijd maakte Xherdan Shaqiri gelijk. In de blessuretijd kwam Brighton goed weg, omdat Charles Adam namens Stoke een strafschop miste. De strijd in de onderste regionen van de Premier League bleef onbeslist: 1-1.