Spelersrapport: Uitblinkende Bergwijn MOTM, veel 'lage' cijfers na zege

Spelersrapport: Uitblinkende Bergwijn MOTM, veel 'lage' cijfers na zege

10-02-2018 21:38
cw
Emile van de Sande 1

Met heel veel pijn en moeite heeft PSV Sparta Rotterdam verslagen zaterdagavond. Steven Bergwijn is de onbetwiste man van de wedstrijd. Check de cijfers van PSVPrimeur!

Jeroen Zoet - 7: In de eerste helft trad hij een keer ongelukkig op, waarna Sanusi een reuzekans kreeg. Na rust was het indrukwekkender, zo redde Zoet bijvoorbeeld knap op een fraaie uithaal van Ahannach. Prima pot van de goalie.

Santiago Arias – 5,5: Normaal is Arias een stabiele factor in het PSV-elftal, maar tegen Sparta was hij mede debet aan de enige Rotterdamse treffer. Hij verloor het kopduel bij de 1-0 op wel heel gemakkelijke wijze. Verder was het verdedigend oké, aanvallend kon Arias weinig potten breken.

Nicolas Isimat-Mirin – 5,5: Een aantal keer haalde de Fransman rare fratsen uit en hij werd er vierkant uitgelopen door Sparta-spits Friday. Het ging allemaal net goed: na ruim negentig minuten mag de koploper wel gewoon drie punten bijschrijven.

Daniel Schwaab - 5: Net zoals afgelopen woensdag tegen Excelsior was Schwaab veel te slordig. De Duitser doet het verdedigend aardig, maar aan de bal was het tegen Sparta huilen met de pet op.

Joshua Brenet – 5,5: Brenet leek zijn vormdip te boven, maar niets is minder waar. Tegen Sparta was het weinig indrukwekkend wat Brenet liet zien.

Jorrit Hendrix - 5: Ook Hendrix wist de draad niet op te pakken na zijn matige optreden midweeks. Creativiteit ontbreekt in het spel van de Limburger, die bovendien veel te slordig was.

Bart Ramselaar – 6,5: Ramselaar legde een prima pot op de mat in Rotterdam.

Mauro Junior – 6,5: Cocu is lovend over de kleine Braziliaan en aan alles zie je dat hij geweldig kan voetballen. Dat kwam er echter niet helemaal uit zaterdag. Desalniettemin een degelijke wedstrijd van zijn kant.

Hirving Lozano - 6: Normaal is Lozano de smaakmaker bij PSV, maar die eer was zaterdagavond weggelegd voor Bergwijn. De Mexicaan viel niet op in de eerste helft. In de rust moest hij door een knieblessure gewisseld worden.

Luuk de Jong - 6: De Jong speelde een vrij anonieme wedstrijd. De spits had het moeilijk met de fysiek sterke verdedigers van Sparta en kon zich niet onderscheiden.

Steven Bergwijn - 8: Bergwijn was in het carnavalsweekend de grote man bij PSV. Met twee treffers, allebei van grote schoonheid, was de vleugelaanvaller van onschatbare waarde voor de ploeg van Cocu. Uitstekend!

Invallers
Albert Gudmunsson - 5: De jongeling kreeg door het uitvallen van Lozano maar liefst 45 minuten de kans, maar die kans greep hij niet. Teleurstellende invalbeurt van de IJslander.

Pablo Rosario: Speelde te kort voor een beoordeling.