De Vrij scoort maar verliest dik van Napoli, grote Ronaldo-show bij Real Madrid

10-02-2018 22:59
12

Real Madrid heeft zichzelf een goede dienst bewezen in aanloop naar de Champions League-wedstrijden tegen Paris Saint-Germain. Real Sociedad werd moeiteloos verslagen in Estadio Bernabeu. In Italië was Napoli met 4-1 te sterk voor het SS Lazio van Stefan de Vrij.

Real Madrid - Real Sociedad
De Madrilenen schoten uit de startblokken: in de eerste minuut maakte Lucas Vacquez de openingstreffer op aangeven van Cristiano Ronaldo. Even later was het de Portugees zelf die het net wist te vinden, na een goede voorzet van Marcelo. Al na 34 minuten spelen besliste Toni Kroos de wedstrijd: 3-0. Voor rust werd het zelfs nog 4-0, omdat Ronaldo op krachtige wijze een corner tegen de touwen kopte.

Na rust deden de bezoekers twee keer iets terug, maar spannend werd het geen moment meer. Ronaldo maakte uit een rebound nog zijn derde treffer van de avond, waardoor de ploeg van Zinedine Zidane met 5-2 wint van Sociedad. Komende woensdag ontvangt Real PSG in de achtste finale van de Champions League.

Napoli - SS Lazio
Het duel begon zeer veelbelovend voor de bezoekers uit Rome. Net zoals in de eerdere ontmoeting tussen beide Italiaanse topclubs maakte Oranje-international De Vrij de openingstreffer. Daarna liep het in de soep voor de uitploeg. Kort voor rust zorgde José Callejon voor de 1-1. Na rust scoorden Wallace (eigen doelpunt), Mario Rui en Dries Mertens, waardoor de koploper van de Serie A achtervolger Juventus voorlopig voorblijft.