Cocu enthousiast: 'Hij is een belangrijke speler en haalt nu ook rendement'

Cocu enthousiast: 'Hij is een belangrijke speler en haalt nu ook rendement'

11-02-2018 07:12
48

Phillip Cocu is blij met de twee goals van Steven Bergwijn in de uitwedstrijd tegen Sparta. De trainer van PSV ziet dat het harde werk van de vleugelaanvaller wordt uitbetaald.

"Hij traint er veel op. Het is herhalen. Soms moet je jongens wat langer overtuigen en moeten ze nog wat meer investeren. Dit is dan het beste resultaat, dat het ook wat oplevert. Als het wat oplevert zullen ze er nog meer energie insteken om zich te verbeteren", zegt Cocu tegen FOX Sports.

Wedden

Meer odds

"Ik ben blij dat hij twee fantastische goals heeft gemaakt. Fantastisch", vervolgt Cocu. "De vorige wedstrijd liet hij zich ook zien door goed vanuit zijn taak te spelen en deze keer maakt hij belangrijke goals waardoor we winnen. Hij is sowieso een belangrijke speler en hij haalt nu ook rendement", aldus de coach, die zag dat zijn ploeg eerst nog op achterstand kwam op Het Kasteel.

"Of ik opgelucht ben? Nou, dat is een groot woord", aldus Cocu. "Maar de eindfase kan beter. We hadden veel moeite met het veld, gleden continu weg en konden de bal niet in de ploeg houden. Ik had ook niet het gevoel dat de 1-3 dichtbij was, dan moet je zorgen dat het 1-2 blijft."