Advocaat teleurgesteld: Ik kan wel gaan schelden, maar het heeft weinig zin

Advocaat teleurgesteld: "Ik kan wel gaan schelden, maar het heeft weinig zin"

11-02-2018 08:18
27

Voor Sparta en coach Dick Advocaat was het een teleurstellende avond. De Rotterdammers verloren zelf met 1-2 van PSV, terwijl concurrent Roda JC een punt pakte bij sc Heerenveen (1-1).

"Teleurgesteld. We weten dat we tegen een betere ploeg spelen, maar we komen 1-0 voor en je hebt de wedstrijd redelijk onder controle", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "Als je ziet hoe wij die 1-1 weggeven, totaal onnodig, dan vraag je je af 'waarom?'. Maar ik kan de ploeg niet zoveel verwijten. Ze geven alles. Zelfs het laatste kwartier krijg je nog wat mogelijkheden."

"Op een gegeven moment heeft PSV dan toch de kwaliteit om uit het niets die bal in de kruising te schieten", vervolgt Advocaat, die vooral voorin verbeterpunten ziet bij Sparta. "Onze voorhoede scoort te weinig. Als je het terugziet, zie je dat we te veel spelers hebben die in de bal spelen en te weinig in de diepte. Ik kan wel gaan schelden, maar het heeft weinig zin."

Het staat wel vast dat het duel met FC Twente volgende week cruciaal is. Dabney Dos Santos lijkt te mogen hopen op een basisplaats vanwege zijn diepgang. "Dos Santos bracht met zijn snelheid meer gevaar. Dan zie je een beetje een ander spelsysteem."