Streppel over Heerenveen-parel: 'Blij dat dit soort spelers hier nog spelen'

Streppel over Heerenveen-parel: 'Blij dat dit soort spelers hier nog spelen'

11-02-2018 12:52
7

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel is dolgelukkig dat hij Martin Ödegaard tot zijn beschikking heeft, zo vertelt hij aan FOX Sports. De beloftevolle Noorse linkspoot wordt gehuurd van Real Madrid en laat bij vlagen zijn grote klasse zien in Friesland.

"Zijn rendement zal nog omhoog moeten, maar dat weet hij zelf ook", liet Streppel zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC (1-1) weten. Dat de negentienjarige Noor af en toe balverlies lijdt, neemt Streppel op de koop toe. "Er stonden vanavond (zaterdag, red.) constant zes man achter de bal! Moet hij dan op safe spelen? Hij moet juist creatief zijn en de steekpasses durven geven. Laten we blij zijn dat dit soort spelers nog in Nederland speelt."

Streppel kreeg ook vragen over zijn eigen toekomst in Heerenveen. De trainer beschikt over een aflopend contract. "Ik ben constant in gesprek met het bestuur. Donderdag heb ik nog met Gerry Hamstra (de technisch manager, red.). Wij weten allemaal wat we willen en dat bespreken we intern. Als er witte rook is, horen jullie het wel."