In het kort: Barcelona lijdt tweede puntenverlies op rij, Clasie passeert Vermeer

11-02-2018 18:12
21

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Barça stelt teleur
FC Barcelona heeft zondag voor de tweede week op rij punten verspeeld in de Primera División. De koploper kwam tegen Getafe niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In Camp Nou kwam Barça zeer flits voor de dag en kon er na 45 minuten zelfs geen schot op doel worden genoteerd. In de blessuretijd had Luis Suarez de drie punten op zijn schoen, maar doelman Vicente Guaita redde Getafe.

Clasie grote schlemiel bij 'Nederlands' Club Brugge
Het Nederlands getinte Club Brugge heeft zondagmiddag in extremis twee punten verspeeld. De koploper van de Jupiler Pro League, met Kenneth Vermeer en Jordy Clasie in de basis en Ruud Vormer als invaller, ging op bezoek bij Waasland-Beveren met een 0-1 voorsprong de blessuretijd in. Clasie zorgde echter voor de 1-1 eindstand met een ongelukkig eigen doelpunt.

Manchester United nog verder achterop na verrassende nederlaag
De titelstrijd in Engeland lijkt zo goed als beslist. Nummer twee Manchester United staat na een 1-0 nederlaag bij Newcastle United liefst zestien punten achter op aartsrivaal Manchester City. Matt Ritchie bezorgde de nummer achttien van de Premier League een verrassende driepunter.