Faber ziet Veldwijk invalbeurt weigeren bij Groningen: Dit is ontoelaatbaar

Faber ziet Veldwijk invalbeurt weigeren bij Groningen: "Dit is ontoelaatbaar"

11-02-2018 19:32
122

Lars Veldwijk heeft zondag in de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag (0-0) geweigerd in te vallen. Dat zegt trainer Ernest Faber.

Faber wilde Veldwijk in de slotfase brengen voor Ritsu Doan, maar de spits van Groningen haalde daar zijn neus voor op. "Lars besloot om niet meer in te willen vallen. Dan moet je iemand anders brengen", vertelt Faber, die daarom na 84 minuten voor Ajdin Hrustic koos, aan FOX Sports.

"De bedoeling was dat Mahi gewisseld zou worden voor Veldwijk, maar Mahi kon gelukkig door en dus zou hij in de plaats van iemand anders komen. Hij besloot vervolgens zelf om te gaan zitten en niet meer in te vallen. We gaan het morgen bespreken met de directie. Het is teleurstellend als er spelers zijn die niet meer willen knokken voor hun collega's."

Na de wissel Doan-Hrustic werd Faber weggehoond door het Groningen-publiek. "De supporters weten niet wat er is gebeurd. Dan snap ik hun reactie wel. Het is jammer dat je van alles hoort vanaf de tribunes, maar misschien moeten we de volgende keer maar mensen inseinen: dit is er aan de hand."

Na het interview met FOX was Faber tegenover het Dagblad van het Noorden iets steviger in zijn uitlatingen over Veldwijk. "Dit is ontoelaatbaar."