'Hij liet al bij Ajax zien dat hij een topvoetballer zou worden, ongelooflijk'

'Hij liet al bij Ajax zien dat hij een topvoetballer zou worden, ongelooflijk'

11-02-2018 20:20
23

Dmitry Bulykin kijkt met veel warme gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax. In Amsterdam scoorde de Russische oud-voetballer (38) regelmatig en groeide hij uit tot cultheld.

"Ajax is een topclub", blikt hij terug op de Ajax-website. "Ik begon als wissel en moest de strijd aangaan met Kolbeinn Sigthorsson. Toen hij geblesseerd raakte kwam ik in de basis terecht. Ik was een ervaren man tussen de jonge spelers. Christian Eriksen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen. Een prachtige lichting om van deel uit te maken."

Eén speler viel Bulykin in het bijzonder op. "Ik vond het leuk om met Eriksen te spelen. We hadden een klik met elkaar en zijn assists waren goed voor mij. Hij liet al bij Ajax zien dat hij een topvoetballer zou worden. Zijn kwaliteit en visie zijn ongelofelijk."

"Het landskampioenschap in 2012 was het mooiste moment bij de club. Ik weet nog goed dat het licht uitging en dat de fans naar ons schreeuwden. Het was ongelofelijk. Ajax heeft fantastische supporters en een geweldig stadion. Hier heb ik de beste tijd van mijn carrière gehad", besluit Bulykin, die uiteindelijk één seizoen bij Ajax speelde.