Mogelijk personele problemen voor Feyenoord: 'Ik kan geen linksback spelen'

Mogelijk personele problemen voor Feyenoord: 'Ik kan geen linksback spelen'

11-02-2018 21:10
38

Door het uitvallen van Ridgeciano Haps en de rode kaart van Tyrell Malacia heeft Feyenoord mogelijk een probleem op de linksbackpositie. Centrumverdediger Jan-Arie van der Heijden staat niet te springen om het gat op te vullen.

"Mm nee, maar Ridgeciano is op tijd weer fit", zegt Van der Heijden aarzelend in gesprek met FOX Sports. "Hij kreeg een harde schop tegen z'n hoofd. Ik weet niet hoe hij er aan toe is. Het is een beetje zuur dat er twee linksbacks wegvallen, maar ook dat moet je opvangen. We kregen vandaag harde klappen die we niet te boven zijn gekomen. Of ik linksback kan spelen? Nee, dat is niet mijn favoriete positie."

Feyenoord incasseerde zondag een nieuwe dreun door met 3-1 van Vitesse te verliezen, waardoor de titelverdediger maar liefst 22 punten achter staat op koploper PSV. "Er zijn best veel veranderingen geweest, maar dat is geen excuus", zegt Van der Heijden. "We staan gewoon te ver achter. Er zijn nog een aantal dingen die we kunnen behalen en daar zullen we alles voor moeten geven."

"Ik vond niet dat wij groots speelden, maar we schoten wel goed uit de startblokken in de tweede helft. Je komt dan met tien man te staan, waarna ze direct scoorden. Zelfs met negen man kregen we een grote kans om alsnog een punt mee te nemen, maar die ging er niet in. Maar ik denk dat we het hebben laten liggen met elf man."