VP's Elftal van de Week: Vitesse en Utrecht hofleverancier, ook Ajacied en PSV'er

VP's Elftal van de Week: Vitesse en Utrecht hofleverancier, ook Ajacied en PSV'er

12-02-2018 10:00
19

In speelronde 23 van de Eredivisie won Vitesse verrassend van Feyenoord en was FC Utrecht te sterk voor PEC Zwolle. De twee clubs zijn met elk twee spelers hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Niet voor het eerst dit seizoen wist Unnerstall zich te onderscheiden onder de Venlose lat. De Duitser, die bij Schalke 04 ervaring opdeed in de Champions League, zou absoluut niet misstaan bij een betere club.

Matthijs de Ligt (Ajax)
De beste Ajacied tegen FC Twente. Was fel en zat overal tussen. De Ligt, nog altijd pas achttien jaar oud, keerde terug van een schorsing en stond uitstekend zijn mannetje.

Guram Kashia (Vitesse)
In wedstrijden tegen topclubs komt er altijd iets los bij Kashia. De Vitesse-aanvoerder was in bloedvorm tegen Feyenoord en tekende in de eerste helft voor de verdiende gelijkmaker.

Willem Janssen (FC Utrecht)
De kapitein van FC Utrecht is bezig aan een uitstekend seizoen in het centrum van de verdediging. Na het vertrek van Ten Hag is Janssen nóg belangrijker geworden als verlengstuk van trainer Jean-Paul de Jong.

Mason Mount (Vitesse)
Niet meer weg te denken uit de basiself van Vitesse. Mount is geweldig in vorm en liet dat ook weer zien tegen Feyenoord. Met een (onbedoelde) assist was hij bovendien ook op papier goud waard.

Sander van de Streek (FC Utrecht)
Eindelijk mocht hij weer een keer in de basis beginnen bij FC Utrecht en Van de Streek beschaamde dat vertrouwen niet. Hij gaf een assist op doelpuntenmaker Gyrano Kerk.

Zakaria Labyad (FC Utrecht)
Het blijft een genot om naar Labyad te kijken. Met de Marokkaanse bondscoach Herve Renard op de tribune was de Utrecht-uitblinker lekker op dreef en beloonde hij zichzelf met een doelpunt.

Martin Odegaard (sc Heerenveen)
Een heerlijke voetbeweging door de benen van Roda JC-back Jannes Vansteenkiste zegt genoeg: Odegaard loopt over van de kwaliteiten. De fans van Heerenveen mogen nog een paar maanden genieten van de talentvolle Noor.

Bryan Linssen (Vitesse)
In het carnavalsweekend steeg de geboren Limburger naar grote hoogten voor Vitesse. Loste maar liefst tien schoten op het Feyenoord-doel, maar was trefzeker met twee kopballen.

Steven Bergwijn (PSV)
Bergwijn bezorgde de PSV-supporters een nog mooiere carnaval. Met twee treffers, allebei van grote schoonheid, was de vleugelaanvaller van onschatbare waarde voor de ploeg van Cocu.

Vincent Vermeij (Heracles Almelo)
Natuurlijk kun je een hoop aanmerken op het spel van Vermeij, maar als targetman is hij goud waard voor Heracles. Scoorde de enige en dus winnende treffer tegen Willem II.