Real Madrid brengt voor derde keer bezoek aan AZ: 'Enorm onder de indruk'

Real Madrid brengt voor derde keer bezoek aan AZ: 'Enorm onder de indruk'

11-02-2018 21:21
40

Een delegatie van Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij een kijkje genomen in Alkmaar bij de AZ Jeugdopleiding. De Spaanse club boekte een vijfdaagse trip naar Nederland, waarvan er twee werden doorgebracht op het AFAS trainingscomplex.

Real is onder de indruk van de jeugdopleiding van AZ. "We komen al acht jaar naar Nederland", zegt Guillermo Zaragoza, assistent-directeur van het masterprogramma van de Real Madrid University, op de clubsite van AZ. "Deze trip is het hoofdprogramma van ons opleidingstraject. Waar we voorheen alleen de traditionele top drie bezochten, komen we sinds 2016 ook bij AZ. We hoorden namelijk steeds meer over de AZ Jeugdopleiding, onder meer vanwege het winnen van de Rinus Michels Award in 2015 en 2016."

Voor Real was het logisch om AZ te benaderen voor een bezoek. "We waren en zijn enorm onder de indruk van de AZ-visie. De manier van opleiden spreekt heel erg aan; ze breken hier duidelijk met de typische Nederlandse kijk op talentontwikkeling. Met veel jonge mensen is men vernieuwend en innovatief bezig", zegt Zaragoza.