De Eredivisie-flops: Feyenoord-duo, dissonant Castaignos en Ajacied en PSV'er

De Eredivisie-flops: Feyenoord-duo, dissonant Castaignos en Ajacied en PSV'er

12-02-2018 11:00
35

Feyenoord en sc Heerenveen leveren twee spelers voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ook is er een plekje voor Luc Castaignos, die het voetballen lijkt te zijn verleerd.

Bilal Basacikoglu (Feyenoord)
Wáárom ga je er met twee benen in aan de zijkant van het veld, ter hoogte van de middenlijn? Die vraag zal Basacikoglu zichzelf ook stellen. Na zijn rode kaart verloor Feyenoord met 3-1 van Vitesse.

Luc Castaignos (Vitesse)
Bizarre statistiek: Castaignos heeft sinds zijn komst bij Vitesse één keer op doel geschoten. Ook tegen zijn oude club Feyenoord was hij geen schim van de speler die hij ooit was. Treurig.

Bartholomew Ogbeche (Willem II)
Mede door een ongelooflijke misser van Ogbeche liep Willem II zaterdag tegen een nederlaag aan in het uitduel met Heracles Almelo (1-0). De spits kan zichzelf wel voor z'n hoofd slaan.

Yuki Kobayashi (sc Heerenveen)
Het kan vriezen en het kan dooien bij Kobayashi. Zaterdag tegen Roda JC vroor het bij de Japanse WK-ganger. Na een uur werd hij gewisseld door trainer Jurgen Streppel.

Jorrit Hendrix (PSV)
Wist in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta de draad niet op te pakken na zijn matige optreden midweeks. Het gebrek aan creativiteit komt steeds weer bovendrijven bij Hendrix, die bovendien erg slordig was.

Wouter Marinus (PEC Zwolle)
Midweeks scoorde hij nog als gelegenheidsspits voor PEC Zwolle, maar tegen FC Utrecht liep Marinus rond als een verdwaald kind in een vreemde stad. Werd na rust uit zijn lijden verlost.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
"Je ziet dat hij met zijn vorm worstelt", zei Van Bronckhorst vrijdag, voor de wedstrijd tegen Vitesse. In Arnhem werd dat nog maar eens onderstreept. Jörgensen voetbalt op dit moment tegen zichzelf.

Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen)
'Alle ballen op Henkie' klonk het zaterdagavond uit de kelen van de Heerenveen-fans. Dat heeft te maken met de populariteit van Henk Veerman, maar ook met het matige spel van Ghoochannejhad.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Had het zwaar tegen de handbalverdediging van FC Twente. Was een figurant, mede door hemzelf. De weinige bruikbare ballen die hij kreeg werden slecht verwerkt door Huntelaar, die ook nog een dot van een kans miste.