Van Dijk uitgefloten: 'Nog nooit eerder meegemaakt, maar het kon erger'

Van Dijk uitgefloten: 'Nog nooit eerder meegemaakt, maar het kon erger'

11-02-2018 21:43
7

De Southampton-fans richtten hun vizier even op Virgil van Dijk, maar de fluitconcerten deden de Oranje-international weinig. Van Dijk nam het zondag met Liverpool op tegen zijn oude club.

Van Dijk hoorde in het begin wat gefluit. "In het begin een beetje, maar je bent zo gefocust dat je het niet eens meer door hebt", zegt Van Dijk tegen Ziggo Sport. "Het enige dat ik kon doen was gefocust blijven en goed voetballen, dat is prima gelukt. Ik ben niet iemand die snel afgeleid is of niet tegen zenuwen kan. Ik heb het nog nooit eerder meegemaakt, maar het kon natuurlijk veel erger."

Van Dijk sprak ook over Ronald Koeman, de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Hij is verheugd met zijn aanstelling. "Zeker. Ik heb met hem gesproken voor alles bekend is gemaakt. Iedereen weet dat ik een grote fan ben van de bondscoach. Hij heeft me hier naartoe gehaald en me een kans gegeven in de Premier League (bij Southampton red.). Daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor. Ik kan niet wachten om met hem samen te werken en hopelijk te komen waar het Nederlands elftal hoort."