Schaken uit frustratie richting Van Bronckhorst: 'Moet zeggen dat ik me erger'

Schaken uit frustratie richting Van Bronckhorst: 'Moet zeggen dat ik me erger'

11-02-2018 21:56
33

Ruben Schaken denkt dat de druk op Giovanni van Bronckhorst flink is toegenomen na de 3-1 nederlaag van Feyenoord bij Vitesse. De oud-voetballer hoopt dat de kampioenstrainer de boel weer op de rit kan krijgen.

"Dat weet en beseft hij ook", zegt Schaken over de toegenomen druk bij FC Rijnmond. "Hij heeft in de top gewerkt en werkt nu in de top. Dat is hier niet anders, maar hij moet het nu ombuigen. Hoe? Dat is aan hem. Ik wil niet in zijn schoenen staan, als ik eerlijk ben. Maar ik hoop dat Van Bronckhorst en de technische staf hier mee om kunnen gaan en het om kunnen buigen. Ik denk ook dat ze Van Persie daar heel hard in nodig zullen hebben."

Dan uit Schaken een stukje frustratie. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik me best wel erger aan het feit dat hij maar tien minuten of een kwartier mag opdraven. Die man is geniaal, dus gebruik hem. Waarom ik me erger? We hebben hem gezien de afgelopen jaren. Ik vind hem fit en gretig ogen. Die goal (tegen Groningen, red.) is geen gelukje, daar zit zoveel kwaliteit in. Je zit in een moeilijke fase, dus waarom laat je hem dan niet de kar trekken?"

Schaken denkt even en wijst dan een Feyenoord-slachtoffer aan. "Dat is moeilijk te zeggen. Niets ten nadele van Jens Toornstra, want die is ook goed en komt wel bovendrijven, maar die is ook onzichtbaar en even niet in goede doen."