Ajax deelt sneertje uit aan PSV: Nou, wij proberen tenminste te voetballen

Ajax deelt sneertje uit aan PSV: "Nou, wij proberen tenminste te voetballen"

11-02-2018 23:14
79

Het spel van Ajax tegen FC Twente toonde veel gelijkenissen met dat van PSV, zegt Lasse Schöne. De Deense middenvelder kan het niet laten om een sneertje uit te delen richting de koploper.

"Nou, wij proberen tenminste te voetballen. Daar zit wel een verschil in", zegt Schöne tegen Metro. "Ik check altijd wel wat ze hebben gedaan, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Bij ons gaan dingen fout omdat we risico nemen in onze opbouw. Dan loop je het gevaar dat het veldspel er niet altijd goed uitziet. We moeten beter, daarvan zijn we ons bewust. En daar werken we ook hard aan."

Ajax won met 2-1 van Twente, maar Schöne wil niet te lang stilstaan bij de manier waarop. "Ik ben vooral blij dat we in een week tijd negen punten heeft gehaald. Dat is het enige wat telt: alles winnen en hopen dat PSV punten morst. Komende week kunnen we weer gericht trainen. Vergeet ook niet dat we de derde trainer in een half jaar tijd voor de groep hebben staan. Iedere coach heeft een ander idee op de manier waarop’ie wil opbouwen."