Verbeek kijkt kritisch naar Ajax: 'Dat beheersen ze niet helemaal goed'

Verbeek kijkt kritisch naar Ajax: 'Dat beheersen ze niet helemaal goed'

11-02-2018 23:27
38

Gertjan Verbeek noemt het spel van Ajax 'frivool', maar ziet kwetsbare punten waar de nummer twee van de Eredivisie op te pakken is. De trainer van FC Twente zegt dat Ajax moeite heeft met drukzetten.

"Ze brengen veel aanvallende mensen", zegt Verbeek bij Studio Voetbal. "Ze willen het aanvallend oplossen, maar hebben problemen met het drukzetten en de tegenstander onder druk houden. Daardoor moet je keuzes maken en die keuzes beheersen ze niet helemaal goed. Je hebt als tegenstander kans als je door de eerste pressing heen kunt spelen. Dan kom je in grote ruimtes terecht. Schöne en Frenkie de Jong zijn daar niet heel sterk in en ook Veltman heeft daar moeite mee."

Verbeek neemt de gelijkmaker van Twente als voorbeeld. Ajax-trainer Erik ten Hag haalde David Neres van het veld voor Rasmus Kristensen. Daardoor ging Joël Veltman centraal spelen. "Het was een defensieve wissel, ondanks dat Ten Hag ontkende. Hij vertrouwde De Jong niet meer in de een tegen een tegen Boere, maar Veltman deed het niet veel beter."