Gedrag Ziyech besproken: 'Een rechtsback die hele wedstrijd zwoegt doet dat nooit'

Gedrag Ziyech besproken: 'Een rechtsback die hele wedstrijd zwoegt doet dat nooit'

11-02-2018 23:42
29

Arno Vermeulen zet vraagtekens bij de mentale capaciteiten van Hakim Ziyech. De Ajacied werd vorige week tegen NAC Breda uitgefloten en uitte zijn frustratie richting het Ajax-publiek. Er staat Ziyech nog wat te wachten als hij naar het buitenland vertrekt, zegt Vermeulen bij Studio Voetbal.

"Door de jaren heen zie je voetballers die zich irriteren omdat ze denken dat ze als artiest te weinig beloning krijgen voor hun artiest zijn", zegt de NOS-commentator. "Het zijn altijd dezelfde type spelers die dat doen. Dat doet een rechtsback nooit, die de hele wedstrijd loopt te zwoegen."

"Het is wel erg als je de strijd niet aankan. Cristiano Ronaldo doet het ook. Hij wordt vaak uitgefloten bij Real Madrid, maar heeft daar volkomen schijt aan en gaat daar beter door spelen. Ik vraag me af of Ziyech mentaal zo sterk is dat hij dat ook aankan. Hij zoekt het toch een beetje op. Stel dat hij straks naar Spanje of Engeland gaat, dan is het publiek en de media-aandacht tien keer zo erg. Dan ben ik benieuwd of hij daar tegen bestand is."

Gertjan Verbeek komt ook aan het woord en kent Ziyech uit zijn tijd bij sc Heerenveen. "Toen was het ook een jongen die voor veel trainers lastig was, maar het zijn wel vaak de betere voetballers. Lastig in de zin dat ze niet in het gareel lopen. Ze schoppen tegen regels aan die je bedenkt. Zij hebben daar andere ideeën over. Ze hebben ook andere normen en waarden. Dat valt moeilijk te rijmen met de normen en waarden binnen een vereniging, waarin je soms zegt: tot hier en niet verder."