Stam onder druk na topjaar: 'Alle respect voor de club, maar we zijn geen topteam'

Stam onder druk na topjaar: 'Alle respect voor de club, maar we zijn geen topteam'

12-02-2018 07:30
4

Reading-manager Jaap Stam is niet bang voor een mogelijk ontslag. De voormalig topverdediger leidde The Royals afgelopen seizoen bijna naar de Premier League, maar staat inmiddels slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Eerder deze maand doken er al berichten op dat Stam zijn koffers al kon pakken, maar deze werden later ontkracht. De oud-international vindt niet dat zijn positie bedreigd wordt. "De (Chinese, red.) eigenaren zijn vorige week langsgekomen op Hogwood, ons trainingscentrum. Ze steunen ons, maken plannen voor volgend seizoen", laat hij na de 2-1 nederlaag tegen Middlesbrough weten aan het Algemeen Dagblad. Stam houdt in zijn achterhoofd echter rekening met een eventueel ontslag. "Als je slecht speelt, moet de trainer eruit. Zo werkt het in Engeland."

De 45-jarige Overijsselaar benadrukt dat Reading vorig seizoen boven zijn stand leefde. "We zijn qua budget, met alle respect voor de club, geen topteam in het Championship. We werken met minimale bedragen", aldus de 67-voudig international. "Vorig seizoen was dat niet anders, maar toen hadden we het geluk dat alle nieuwkomers perfect in het team pasten, nu is dat anders."

Reading staat met nog vijftien wedstrijden te gaan op de achttiende plek in het Championship.