Van Bronckhorst roept speler ter verantwoording: 'Dan vraag ik me af: waarom?'

Van Bronckhorst roept speler ter verantwoording: 'Dan vraag ik me af: waarom?'

12-02-2018 07:42
34

Bilal Basacikoglu wordt maandag in De Kuip verwacht voor een gesprek met Giovanni van Bronckhorst. Dat meldt De Telegraaf, nadat de Feyenoord-aanvaller zondag een rode kaart pakte in de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

De uitsluiting van Basacikoglu, die met twee benen inkwam bij Thulani Serero, was het begin van de Feyenoord-ondergang in Arnhem (3-1). Van Bronckhorst gaat maandag al met de aanvaller om tafel zitten. Het krediet van Basacikoglu lijkt nu echt op te raken.

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd kondigde Van Bronckhorst al een gesprek aan. "We hebben dit eerder al een aantal keren meegemaakt met hem. Dan doet hij iets en vraag ik me af: waarom doe je dit op zo'n moment? Als speler moet je continu keuzes maken. Dat moeten goede keuzes zijn. Hij kiest ervoor om daar een tackle te maken", wordt de Feyenoord-trainer geciteerd door De Telegraaf.

Basacikoglu is aan zijn vierde seizoen bezig bij Feyenoord, maar is allesbehalve onomstreden. Tegen Vitesse kreeg hij de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius, maar gooide hij zijn eigen ramen in. Basacikoglu leverde nog wel de assist voor de openingstreffer van Tonny Vilhena.