'Atlético' Venlo: 'Geeft toch vertrouwen wanneer spelers als Viergever dit zeggen'

'Atlético' Venlo: 'Geeft toch vertrouwen wanneer spelers als Viergever dit zeggen'

12-02-2018 07:53
13

VVV-Venlo lijkt begin februari al verlost te zijn van alle degradatiezorgen. De oerdegelijke promovendus heeft alweer dertig punten verzameld en handhaaft zich daarmee keurig in de middenmoot.

"We lijken wel een beetje op Atlético Madrid. Iedereen geeft alles en achterin staan we heel compact", stelt schaduwspits Ralf Seuntjens vast tegenover het Algemeen Dagblad. "Komen we er snel uit, dan kan die ene treffer ook nog zomaar vallen. Zoals bijvoorbeeld vorig weekeinde tegen Feyenoord." Dat het spel van de Venlonaren niet altijd even aantrekkelijk wordt gevonden, zegt Seuntjens weinig. "Journalisten in Nederland zeggen vaak dat je moet aanvallen, maar wij staan hier met 30 punten en daar zijn we hartstikke blij mee als promovendus."

VVV hield AZ zaterdagavond op 0-0, tot ergernis van de Alkmaarders. In het begin van het seizoen liet Ajacied Nick Viergever al aan Seuntjens weten dat VVV een lastig te bespelen ploeg is. "Hij zei dat we wel genoeg punten zouden gaan halen dit seizoen. Dat is uitgekomen. Het geeft toch vertrouwen als dat soort spelers dat zegt."