'Veldwijk is een druiloor. Weg ermee. Dat doorlopende contract is dan jammer'

'Veldwijk is een druiloor. Weg ermee. Dat doorlopende contract is dan jammer'

12-02-2018 08:33
19

FC Groningen beleefde zondagmiddag een volgend dieptepunt in een toch al zo moeizaam seizoen. De Noorderlingen bleven op een bloedeloze 0-0 tegen ADO Den Haag steken en zagen hoe Lars Veldwijk een late invalbeurt weigerde. Volgens voormalig FC Groningen-watcher Jan Mennega gaat de club door een diep dal.

"Vrolijk ben ik niet geworden van deze middag. Met recht een troosteloze 0-0. Het is allemaal ontzettend povertjes", stelt Mennega vast in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Over Veldwijk windt hij zich nog het meest op. "Hij heeft volgens Faber zijn collega's in de steek gelaten. Dan ben je wat mij betreft een druiloor."

Volgens de oud-spits kan FC Groningen slechts één maatregel nemen. "En dat is weg ermee. Dat doorlopende contract is dan jammer, maar als het zo gegaan is, kan dit gewoon niet. Hier past echt maar één straf. Als je hem laat zitten, ondermijn je ook de positie van Faber. Daarbij zit FC Groningen al in een situatie waarin ze het erg moeilijk hebben. Dan kan je geen spelers gebruiken die er met de pet naar gooien."

Lees ook: Faber ziet Veldwijk invalbeurt weigeren bij Groningen: "Dit is ontoelaatbaar"