Jansma dolt met Verbeek: 'Eigenlijk speelt PSV knap schijtbakkenvoetbal'

Jansma dolt met Verbeek: 'Eigenlijk speelt PSV knap schijtbakkenvoetbal'

12-02-2018 10:13
106

Gertjan Verbeek is onder de indruk van de zakelijke manier waarop PSV zijn wedstrijden wint. De trainer van FC Twente denkt echter dat de Eredivisie-koploper niet te lang vast moet houden aan de huidige behoudende speelstijl.

"Ze zijn geduldig, raken niet in paniek en blijven continu de dingen doen ze moeten doen. Dat geeft stabiliteit", aldus Verbeek zondagavond bij Studio Voetbal. "Ze kunnen ook heel veel in dezelfde samenstelling voetballen. Alleen Marco van Ginkel is af en toe een vraagteken, maar voor de rest is het heel vast. Ze durven op een geringe voorsprong de wedstrijd uit te voetballen." Het komt Verbeek op een sneertje van tafelgenoot Kees Jansma te staan. "Je zou het knap schijtbakkenvoetbal kunnen noemen."

De FC Twente-trainer plaatst echter een kanttekening bij het spel van de Eindhovenaren. "Je kunt daar in Nederland kampioen mee worden, maar uiteindelijk kun je niet alleen maar naar resultaten kijken. Je moet uiteindelijk wel naar een hoger niveau om je team te ontwikkelen en interessant te blijven voor sponsoren. Dan moet je ook beter gaan voetballen. Want als je dit voetbal speelt in de Champions League, dan heb je weinig kans."