'Er is nu meer ruimte voor variatie dan onder Ten Hag. Past goed bij ons'

'Er is nu meer ruimte voor variatie dan onder Ten Hag. Past goed bij ons'

12-02-2018 10:26
19

Jean-Paul de Jong lijkt FC Utrecht steeds meer naar zijn hand te zetten. De voormalig aanvoerder van de Domstedelingen nam in de winterstop het stokje over van Erik ten Hag en boekte zaterdagavond tegen PEC Zwolle (2-1) zijn tweede zege op rij.

"Naar voren toe krijgen we heel veel vrijheid", laat Zakaria Labyad weten aan het Algemeen Dagblad. Volgens de spelmaker heeft De Jong kleine nuances aangebracht in het spel van FC Utrecht. "Ons spelsysteem is na het vertrek van Erik ten Hag niet veranderd, maar er is wel méér ruimte voor variatie. Veel bewegen, zélf keuzes maken, het past denk ik goed bij het type spelers dat we hebben."

Mark van der Maarel valt zijn ploeggenoot bij. "Jean-Paul geeft ons - in vergelijking met Erik ten Hag - minder taken en opdrachten mee en dus ook meer vrijheid. Dat is niet negatief naar Erik bedoeld, maar een verandering", aldus de verdediger, die vooruitgang ziet in de Galgenwaard. "In de eerste duels viel er dus een hoop te zien, was het niet altijd hoogstaand. Maar tegen PEC hebben we qua veldspel iets neergezet wat we verder uit moeten bouwen."