Terug na megaschorsing: 'Iedereen had een mening, maar ik heb de knop omgezet'

Terug na megaschorsing: 'Iedereen had een mening, maar ik heb de knop omgezet'

12-02-2018 12:11
3

NAC Breda-doelman Nigel Bertrams heeft zondagmiddag tegen Excelsior een succesvolle Eredivisie-rentree beleefd. De 25-jarige Brabander was zes wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen FC Twente, maar hield in Kralingen voor het eerst de nul in een Eredivisie-wedstrijd.

Bertrams vestigde medio december in één klap zijn naam na een snoeiharde tackle op FC Twente-aanvaller Luciano Slagveer. "Iedereen had er een mening over, maar ik heb geprobeerd om me daarvoor af te sluiten en meteen de knop om te zetten", liet de nuchtere doelman zondagavond weten aan de NOS. "Ik had het al in mijn hoofd: ik ga er staan op 11 februari. Fijn dat ik dan loon naar werken krijg."

Hoewel hij twee maanden niet mocht spelen, heeft Bertrams absoluut niet stilgezeten in de tussentijd. "Ik ben bijvoorbeeld het krachthonk ingegaan. Nu voel ik me topfit, zo heb ik me eigenlijk lang niet gevoeld", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De doelman heeft de strijd van concurrent Mark Birighitti vooralsnog gewonnen, maar is er naar eigen zeggen nog lang niet. "Ik mag nu niet verslappen, ook al is het fijn dat ik heb gehoord dat ik in de goal mag blijven staan."