Perez en De Boer lyrisch over 'heerlijk joch' van Feyenoord: Uitstekend gedaan

Perez en De Boer lyrisch over 'heerlijk joch' van Feyenoord: "Uitstekend gedaan"

12-02-2018 12:27
53

Feyenoord-talent Tyrell Malacia pakte zondagmiddag een rode kaart tegen Vitesse, maar Kenneth Perez en Ronald de Boer nemen hem niets kwalijk. De twee FOX Sports-analisten staken zondagavond in Dit was het Weekend uitgebreid de loftrompet over de achttienjarige linksback.

Malacia nam vlak voor de winterstop de plek in van de geblesseerde Ridgeciano Haps. "Vanaf het eerste moment dat hij er stond, heeft hij het uitstekend gedaan. Eigenlijk is het heel verrassend dat Haps tegen Vitesse weer terugkwam in het elftal." Haps viel in Arnhem echter weer geblesseerd uit en Malacia moest al vroeg invallen, tot tevredenheid van Perez. "Hij maakte drie slidings: een daarvan leverde rood op, maar die andere twee waren geweldig."

De Boer valt zijn collega bij. "Ik vind het een heerlijk joch. En het lijkt me ook heerlijk voor Feyenoord om te weten: hier gaan we de komende jaren nog veel plezier aan beleven." Perez geniet van de onbevangen speelstijl van Malacia. "Hij is gewoon blij: lekker zijn schoenen aantrekken en dan lekker voetballen."